nytt
730 > blogger > Heidi Holly
Norsk vri: Tom Petty «Free Fallin'»


1989-singelen «Free Fallin'» kommer høyt oppe på Rolling Stones liste over verdens 500 beste sanger noensinne. Freidig nok går Martin Diesen fra The Voice på TV2 og hans band Inglow for den gigantiske klassikeren. Dog ikke på en helnorsk, oversatt Hver gang vi møtes-vei. Mer teatralsk Los Angeles-rock? Se den skinnhanskerockende kjekkasen i aksjon ovenfor via regissør Frederic Esnault, passende nok blant annet skutt i englebyen.
 
PS: Tom Petty and The Heartbreakers spiller på Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo 15. juni.

Bonus: Originalen til Tom:Bonusbonus: John Mayer tar den live:


heidi@730.no 22. mar 12 kl. 19:40FacebookTwitterTips en venn

Kommenter nedenfor:

730 > blogger > Heidi Holly
Norsk filosofisk videopremiere fra Bright


Romsås-rapperen Bright Owusu har sluppet videoen til sin nye singel «Blackmind/Whitemind», skutt i varme sommer-Oslo. «Låta handler om å løfte seg opp når man ligger nede, at man alltid må følge drømmene sine, uansett om man har dårlige perioder i livet, det er en slags team-talk til alle. Jeg ser tilbake på alle de vonde minnene og ser hvor langt jeg har kommet i livet», sier Bright. Videoen er laget av Martin Fjeld, mens Cuddyonthebeat har produsert musikken. Albumet slippes 24. august.
 
heidi@730.no 29. jul 15 kl. 13:36Direkte lenkeTips en venn
Kommenter dette
730 > blogger > Jannekake
Donald Trumps advokat: - Det er ikke voldtekt hvis hun er kona di

IVANA OG DONALD BACK IN THE DAY (GOODPIXGALLERY)

Hvis du synes Barack Obama gjør en dårlig jobb... 

Realityluringen Donald Trump får stor støtte blant amerikanerne, og kan faktisk bli landets neste president. Men sammen med den positive oppmerksomheter dukker det også opp litt grums fra 69-åringens fortid. 

Som du kanskje husker fra gamle episoder av The Apprentice: Donald var i mange år gift med Ivana, som han fikk de vakre barna Ivanka og Eric med. I 1992 ble paret skilt, og året etter giftet han seg med Marla Maples. Noen år senere skilte også de seg, og i 2005 giftet han seg med sin nåværende kone Melania Knauss.


MELANIA OG DONALD (INSTAGRAM)

Ifølge Jezebel har Trumps første kone anklaget ham for ovegrep som skjedde da paret var gift, og Ivana brukte den gang ordet voldtekt for å beskrive hendelsene. (Noe hun i ettertid har tonet ned fordi hun ikke vil at det skal bli en kriminalsak.)

Jezebel skriver også at man i boken
Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump av Harry Hurt III kan lese at Trump penetrerte kona med makt, etter å ha revet ut hår fra hodet hennes. Om dette stemmer høres det da virkelig ut som voldtekt, men slapp av – Donald har gode støttespillere på saken.


Cohen har tydeligvis ikke fått med seg lovendringen som skjedde i 1984, før det var det utrolig nok ikke kriminelt å voldta en person man var gift med. I Norge ble voldtekt av ektefelle kriminalisert i 1971, i Finland ble det ikke forbudt før i 1994. 

Videre skal Michael Cohen ha kommet med trusler mot The Daily Beast.

 – Jeg skal sørge for at vi møtes i retten en dag, og jeg skal ta fra deg hver eneste penny du fortsatt ikke har. Og jeg vil komme etter Daily Beast og alle du kjenner. Så jeg advarer deg, trå veldig fuckings varsomt, fordi det jeg skal gjøre mot deg er fuckings kvalmt. Forstår du meg?

Flaks for Donald Trump at han har en grei formue å bruke på valgkampanjen. (Og bedre advokater.)Se også: Barack Obama klovner Donald Trump (VIDEO) 
janne@730.no 28. jul 15 kl. 14:48Direkte lenkeTips en venn
Kommenter dette
730 > blogger > Heidi Holly
Kim er ikke den eneste Kard-ASS-hian

(STEVEN GOMILLION/COMPLEX)
 
Kardahian-hatere som regnet med å bli kvitt problemet sitt (altså The Kardashians) for lenge siden, må smøre seg med hatfull tålmodighet. Kim har kanskje peaket, men familien holder koken med Kendall, Kylie, Kanye og Kaitlyn Caitlyn. Men la oss ikke gleme Khloe, som nå strutter på forsiden Complex.
 
- Seriøst, jeg kan ikke tro at jeg gjorde denne shooten, skriver 31-åringen på bildet. (Særlig.)
 
French Montanas eks gir s/o til fotograf Steven Gomillion.  Se video fra shooten:

 
heidi@730.no 27. jul 15 kl. 16:56Direkte lenkeTips en venn
Kommenter dette
730 > blogger > Jannekake
Stjeler Dagens Næringsliv fra The New Yorker?
OPPDATERT: DNs redaktør beklager, og har fjernet saken.

- ...(F)lere beskrivelser og sitater tilsynelatende innhentet av DNs reporter i virkeligheten hentet fra en artikkel i magasinet The New Yorker uten at vi har oppgitt magasinet som kilde. En slik fremgangsmåte er selvsagt i strid med våre retningslinjer, og vi beklager sterkt det inntrufne.(DAGENS NÆRINGSLIV/THE NEW YORKER)

Driver Dagens Næringsliv-journalister med plagiat - eller ligner tekstene bare ved en tilfeldighet? 

Skal vi tro noen tweets fra observante Øistein Refseth alias @oi_stein, så har DN-skribentene tatt seg noen friheter i Magasinet denne uken. 

Refseth deler søndag kveld noen utklipp fra en fersk DN-artikkel, hvor flere av sitatene er veldig like noen man også finner i en tekst skrevet av komikeren David Sedaris for The New Yorker 9. august 2010. I tillegg er små observasjoner her og der i tekstene de samme. 

Det mest spesielle er dog at noen av linjene er identiske, men ifølge Refseth helt uten referanser til verken Sedaris eller The New Yorker i Magasinet. 730 sjekket i natt DNs sak selv (publisert på nett 24. juli 2015), og etter en rask gjennomlesing ser vi det samme. Avisen bruker mange navngitte kilder i sin sak, men også noen sitater de hevder å ha fått fra en anonym flyvertinne. Avslutningen på tekstene er også nærmest identiske. 

Flyvertinnen DN sier de har pratet med jobber angivelig for et stort selskap og vil være anonym, men forteller nøyaktig samme historie som The New Yorker publiserte i 2010. Forskjellen er at The New Yorker fikk sitatene fra to forskjellige personer. Se eksempler under.

The New Yorker i 2010: Dagens Næringsliv i 2015: DN og The New Yorker kan selvfølgelig ha snakket med samme kvinne (eller noen som forteller nøyaktig samme historie), men det er veldig spesielt at begge tekstene også slutter på samme vis. Ordrett. 

Eneste forskjell er at The New Yorkers fly lander i Portland, mens Dagens Næringsliv er fremme på Mallorca...  


The New Yorker skriver: Dagens Næringsliv: I tillegg til de to veldig tydelige eksemplene over finnes det flere små likheter. 

Refseth viser frem flere fellesnevnere i de to tekstene: 


Les hele DNs artikkel her, og teksten til David Sedaris fra The New Yorker her.

Det er mulig det hele bare er en misforståelse.
janne@730.no 27. jul 15 kl. 00:56Direkte lenkeTips en venn
Kommenter dette
730 > blogger > Jannekake
Ukens søteste norske videosnutt

Smelt!


Se søt snutt på 6 sekunder via 730s Instagram-konto: 

😍😍😍 #flashbackfriday

En video publisert av 730.no (@730no)


Se også: Glede, glede, glede! Se videointervju med den norske YouTube-sensasjonen Jesusvenner
tags:  smelt | barn | <3 | lol | søt
janne@730.no 25. jul 15 kl. 09:38Direkte lenkeTips en venn
Kommenter dette
730 > blogger > Heidi Holly
Se sleip katt massere hodet til hund


Katter tror ofte de er smartere enn hunder. Her forsøker pus å fremstå hyggelig ved å massere vofsen, men det hele viser seg å være et hypnotiserende spill. Solid innsats, men det ser ikke ut som hjernevaskingen funker.

Skummel søt mashup: 11 kattunger med dovendyransikt
tags:  katt | hund | dyr | lol
heidi@730.no 24. jul 15 kl. 12:33Direkte lenkeTips en venn
Kommenter dette
Side 1 av 979 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 160 330 490 650 820 > >>  
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?