nytt
Premiere i dag: ÅRETS BESTE FILM
Ben Afflecks månelanding: Argo - enda bedre enn Fargo.
Maria Fürst 01. nov 2012 kl. 19.48FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
(SF NORGE/WARNER BROS.)

Vi heiet på regidebuten Gone Baby Gone med lillebror Casey i hovedrollen, og syns The Town med Jeremy Renner som rå skurk tidvis hadde Heat-potensiale. Men jøye meg for en knallbra film Ben Affleck disker opp med som sin nummer tre!

Argo balanserer utrolig nok selvironisk Hollywood-humor og barsk 70-tallskoloritt med en egentlig forferdelig historie om et – fram til 1997 hemmeligstemplet – amerikansk gisseldrama i Iran. Og dekkoperasjonen det fortelles om her er helt utrolig, men sann.Det er bare å begynne nedtellingen til neglebiterthrilleren har norgespremiere fredag 23. november, for den SKAL du se. Forrige helg var filmen USAs mest sette. Mottakelsen fra anmelderne levner også liten tvil om at dette er store saker:

- Ben Affleck regisserer ikke bare Argo, han regisserer den noe så inni helvete bra, og har full kontroll over taktskiftene, den uregjerlige humoren og de nervepirrende spenningsmomentene, skriver Rolling Stone.

- Med lett hånd orkestrerer Affleck denne komplekse filmen mens den beveger seg fra spionthriller til mørk Hollywood-komedie til et gripende internasjonalt gisseldrama, og dét uten å gjøre et eneste feiltrinn, mener LA Times.

- Resultatet er intet mindre enn sensasjonelt, konkluderer Wall Street Journal.

Fortsetter nedenfor.

(SF NORGE/WARNER BROS.)

Ved siden av å befeste seg som en av nåtidens beste regissører med denne filmen, underspiller utrolig sexysveisne Ben Affleck hovedrollen som den hittil ukjente helten Tony Mendez. Mot seg har den regisserende stjernen storheter som John Goodman, Bryan Cranston fra Breaking Bad og Oscar-vinner Alan Arkin, men også et sett av scenestjelende birolleskuespillere: Chris Messina, lege i den lollete nye serien The Mindy Project, Scoot McNairy, også aktuell mot Brad Pitt i Killing Them Softly, og Tate Donovan aka Tom Shayes fra Damages, er noen av de som bidrar til å gjøre dette til en mer ungdommelig variant av den umiddelbare gubbeklassikeren Tinker Tailor Soldier Spy (eller Muldvarpen, som den heter på norsk) fra i fjor.

Filmmusikken er også verdt en egen setning.

Her kan du se vår nye favorittregissør fortelle mer om arbeidet med filmen:Svært utilsiktet, men likevel: Argo ble brått brennaktuell etter at en amerikansk ambassadør og tre av hans stabsmedlemmer ble drept i en terroraksjon i Libya 11. september.

Her kan du se Ben Affleck snakke om dette, og samtidig rakke ned på erkerepublikaneren han har ved sin side. Klippet er fra da Ben gjestet den venstrevridde komikeren Bill Mahers HBO-talkshow Real Time:Om det fremdeles skulle være noen tvil: Skal du se en eneste film denne høsten, la det bli Argo.

Fun fact: Da Ben Affleck var sammen med Jennifer Lopez for ti år siden, spilte de i den ikke like gode filmen Gigli. Den kan du se høydepunktene fra her. (Han rapperen med lua ca. 1 minutt uti snutten er Hangover-skuespiller Justin Bartha, som for tiden gjør sine homsehoser grønne i NBC-serien The New Normal.)
 
Mer om Argo her.
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?