nytt
Bør man se Game of Thrones?
Ja.
Følg 730 på Facebook 30. mar 2013 kl. 07:22FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

JON SNOW ALIAS KIT HARINGTON (HBO)

HBO står parat med tredje sesong av Game of Thrones, eventyrserien som noen avfeier som barnslig Lord of the Rings-aktig fantasinerderi, men som bør kunne gjøre de fleste avhengig fra og med episode én. Og GoT er definitivt ikke for barn.

David Benioffs levende bilder-versjon av George RR Martins romaner er kvalmende hard kost, ikke bare sammenlignet med J. R. R. Tolkien-klassikeren, men også andre HBO-serier. Samt at det brutale showet krydres med snuskete sex - kombinert med øyegodteri for begge kjønn. (For eksempel Night Watch-soldaten Jon Snow alias Kit Harington og Targaryen-prinsessen Daenerys (£££!) alias Emilia Clarke.)

Blod & gørr & tits & ass lyder kanskje som billig trekkplaster, men i GoT blir denne flaue fornøyelsen kun en «bonus».

Bærebjelkene er storslagen skuespill, imponerende produksjon skutt på lekre locations og uforutsigbar handling med flerfoldige karakterer involvert i den nådeløse kampen om tronen. Som tittelen sier, det er et spill. Dog ribbet for regler.

Til tider kan tronespillet bli så komplisert at det føles kronglete, og det er mange navn å holde styr på, men når man faller litt ut, blir man kjapt dratt inn igjen. Seere som er allergiske mot fantasielementer vil også holde ut. Joda, det er drager, levende døde og annet eventyrlig snacks, men dette står ikke i fokus, og til tross for at kontinentene Westeros og Essos og de syv kongedømmene er en fiktiv verden, presenteres det hele som om en realistisk skildring fra middelalderen.

Vel, minus dragene og sånn.

HBO starter tredje sesong av Game of Thrones på søndag.

De to første sesongene «oppsummert» på 10 minutter:Den nyeste traileren til kommende sesong:PS: Som om du trenger enda en grunn til å se Game of Thrones:
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?