nytt
7 grunner til å se Orphan Black
Netflix' mest spennende serie?
CECILIE MOBERG cecilie@730.no  25. aug 2015 kl. 07.43FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

(BBC AMERICA)

Orphan Black er lett en av de kuleste seriene hos Netflix. Vi er i hvert fall frelst, og ønsker innpass i Clone Club.

Den kanadiske BBC America-serien - skapt av manusforfatter Graeme Manson og regissør John Fawcett - handler om kloner. Samt en religiøs sekt, folk som ikke liker kloner og folk som er altfor glad i kloner. Forrvirrende? Neida, ikke når du blir hekta. 


(BBC AMERICA)

Åpningsscenen bør invitere til videre titting. Hovedperson Sara Manning ser en dame på togstasjonen som er kliss lik henne. Noen sekunder senere begår kvinnen selvmord ved å hoppe ut på skinnene. Vesken hennes står igjen, og småkriminelle Sara stjeler like så godt identiteten hennes. Da blir ting selvsagt fort komplisert.

Selvmordet ikke var helt uten grunn, og Sara får flere utrivelige folk etter seg. Dessuten er det flere enn den døde kvinnen som er kliss lik henne.

(Vi skal prøve å ikke røpe mer av handlingen.)

(BBC AMERICA)

Det er meget nevneverdig at hovedrolleinnehaver Tatiana Maslay er en unik skuespiller som velfortjent nok er nominert til gjev Emmy-pris.

De tre første sesongene finner du hos norske Netflix, sesong 4 starter i vinter, så nå kan du invitere bae på Netlix n chill på ekte.

Ikke overbevist ennå? 

Derfor du bør sjekke ut Orphan Black:

7. Serien er veldig pro-LGBT+.

(Les: Søte jenter som kliner med jenter, og søte gutter som kliner med gutter.)Serien har absolutt alt av seksuelle orienteringer og legninger. Vi elsker det.

6. Sesssstrrraaaa alias HelenaHelt klart vår favoritt-klone, men du må dog gi henne litt tid før du klarer å omfavne personligheten hennes. #foråsidetsånn

5. Mrs. SKanskje den mest hardbarka i hele serien. Tenk Sigourney Weaver x Mary Poppins. Mrs. S er også fostermoren til Sarah.

4. FelixFelix, fosterbroren til Sarah, gjør serien femti ganger bedre.Han har de beste replikkene og er sassy as fuck. WE LOVE U! 

3. Donny og Alison

Kjære, vakre, vene Donny. Han er gift med Alison (husmor-klonen) og er dum som et brød. Vi elsker deg lell, Donny.

2. CLONE CLUBFordi de kaller seg selv CLONE CLUB, og fordi vi også vil ha vår egen bande med kloner. 

1. Tatiana Maslany

Fordi hun er en absurd dyktig skuespiller som her spiller SYV helt forskjellige karakterer. Det er vanskelig nok å naile én rolle, og Tatiana gjør det gange syv. Vi bøyer oss i støvet. På et tidspunkt spiller hun en klone som later som om hun er en annen klone, som later som at hun er en annen klone. DET ER SÅ ALTFOR KULT, fordi hun får de til så bra. Helt ufattelig bra.

Bonus-lol:

Emo-butikken Hot Topic har laget en egen Orphan Black-kolleksjon: Se mer om Orphan Black her

Se også: Eventyrlig bokserie blir tv-serie 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?