nytt
Netflix-tips: Livet etter 15 år under jorda
Festlig fra skaperen av Mean Girls.
LYDIA GIESELMANN  23. jul 2016 kl. 11:55FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

KEEPING UP WITH KIMMY (NETFLIX)

Hvis du ikke allerede er bergtatt av serien... 

For noen år tilbake kunne en lese om en far og sønn som under den amerikanske bombingen av Vietnam stakk til skogs for å overleve. I over 40 levde de i jungelen, mens de trodde krigen fortsatt holdt på.


I Unbreakable Kimmy Schmidt har fire kvinner blitt lurt til å tro at det er dommedag av pastor Richard Wayne Gary Wayne (Jon Hamm, Mad Men, Friends with kids og snart Absolutely Fabulous: The Movie). Med denne ideologien i hodet holdes de til fange i en bunkers hele 15 år, før en forbipasserende hører lyder under jorda og politiet kjører redningsaksjon.

Fortsetter nedenforNår den største mediebølgen har gitt seg får damene endelig dra hjem. For en i gjengen, Kimmy Schmidt (Ellie Kemper, fra bl.a. 21 Jump Street, The Office og Bridesmaids) høres det dog litt trist ut å måtte ende opp i ingenmannslandet hun kommer fra, så hun bestemmer seg for å hoppe av bussen og følge drømmene i New York.

Å plutselig være i det store eplet etter 15 års isolasjon gjør det fort tydelig hvor mye verden har forandret seg, noe som selvsagt byr på både den ene og andre hysteriske situasjonen.

Fortsetter nedenfor


BYGDEFOLK KAN RELATERE (NETFLIX)


Med hodene til feiende flotte Tina Fey (Mean Girls, Saturday Night Live, 30 Rock) og ringrev i manusforfatter/produsent-gamet Robert Carlock (Friends, Saturday Night Live, Whiskey Tango Foxtrot) bak, forstår vel de fleste at humornivået er høyt.

Den festlige serien kom ut på Netflix i mars 2015, og to sesonger med hver sine 13 episoder ligger allerede ute. I januar ble det annonsert at en tredje sesong er i gjære og godt er det, for denne historien er proppfull av mang et kostelig øyeblikk.

Fortsetter nedenfor


IKKE SÅ LETT MED SELFIES NÅR DU IKKE HAR HØRT OM NAVNESØSTER KARDASHIAN (NETFLIX)

Unbreakable Kimmy Schmidt er både rasende festlig, samtidig som Kimmys nærmest irriterende positive utstråling minner en på at det fins verre ting i livet enn det vi daglig klager over. Hos Indie Wire påpeker de hvordan 29-åringen bringer med seg en svært gøyal situasjonskomedie om tap og traumer, mens Slate mener dette er en varmere versjon av Fey og Carlock sin 30 Rock.

– Det føles som 30 Rock. Det er den samme uttrykksløse og fartsfylte forkjærligheten for de rareste navnene og lidenskapen for bisarre referanser i pop-kulturen. Men Kimmy Schmidt har et større hjerte enn 30 Rock, skriver avisen.

Sært eller ei, 730 smeller til med 4,75 av 5 klapp. For det fins jo intet bedre enn bisarre referanser fra populærkulturen satt inn i en nøye gjennomtenkt komedie.Se traileren til uknuselige Kimmy og fortsett moroa hos Netflix:Se også: Når mannen din kommer ut av skapet etter 40 år
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?