nytt
TRAILER: Ta farvel med Orphan Black
Er du klar for en siste runde med klonene?
CHRISTER DAVANGER christer@730.no  17. apr 2017 kl. 10.39FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

SISTE SESONG KOMMER NÅ (BBC AMERICA, SPACE)

Ring dine sestras, samle sammen Clone Club'en din og ta frem lommetørklene; det er klart for siste runde med Orphan Black

Det kritikerroste sci-fi-dramaet, som hadde premiere via BBC America i 2013, har nettopp fått en trailer for den femte og siste sesongen der vi må ta et bittersøtt farvel med Sarah, Felix, Alison, Helena og resten av klonefamilien. 

Den nye sesongen har premiere 10. juni via Netflix, der nye episoder blir lastet opp ukentlig.

Det er altså fortsatt tid igjen dersom du enda ikke har opplevd denne adrenalin-berg-og-dal-banen (prøv og si det flere ganger på rad mens du klikker deg frem til Netflix-kontoen din). Hver av de fire sesongene har bare 10 episoder på 40 minutter hver, og det tar omtrent 28 timer å se gjennom totalt. 
Skapere Graeme Manson og John Fawcett har holdt kortene tett til brystet om hvordan klone-eventyret avsluttes. Det eneste vi vet sikkert er at sesongen handler om det endelige oppgjøret mellom klonene og Neolution-bevegelsen, som har lagt i kortene helt siden Beth Childs hoppet foran et tog i første episode.

Se den ferske traileren til sesong 5 her:


Den mildt sagt emosjonelle traileren lover en dramatisk avslutning, og viser superflinkis Tatiana Maslany snakke direkte til kamera (og inn i våre Maslany-avhengige hjerter <3) som de fire hovedklonene og oppfordre til kamp. 

(Viktig og gøy sidenote: Etter fire sesonger av serien vant Tatiana i fjor ENDELIG Emmy-prisen for beste kvinnelige hovedrolle for arbeidet hennes som 10+ kloner. Det at hun først ble nominert året før, og ikke vant før nå har lenge fått både kritikere og seere til å se rødt.) 

Mens vi venter utålmodig på at 10. juni skal komme, lar den minutt-lange sniktitten oss sitte igjen med en rekke tanker om hvordan den siste sesongen skal gå. (Spoilers fra sesong 1-4 nedenfor.) 

1. Får Sarah endelig leve ut familiedrømmen med drømmemannen Cal og Kira?2. Vil Cosima bli kurert og leve lykkelig sammen med vår franske favorittbabe Delphine?3. Vil Helena få hennes kostelige babiiiiiess (leses med øst-europeisk aksent med en dæsj psycho seriemorder), og kanskje et gjensyn med hennes midlertidige romantiske interesse Jesse?4. Kan vi få enda en episk dansescene med Alison og Donnie ute i skogen i hytta til Helena?5. Får vi se Krystal ta del i ekte action?6. Får Sarah sin hevn etter den heftige kampscenen med Rachel i forrige sesongfinale?
Og aller sist:

7. Vil vi noensinne finne en annen serie som kan fylle tomrommet dette mesterverket legger bak seg?Tvilsomt.

Se også: Mørk komedie om Instagram-besatte Ingrid
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?