nytt
Jennifer Lawrence som den siste kvinnen Island henrettet
Film uten happy ending.
GISLE@730.NO 12. des 2017 kl. 22.32FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
J-LAW BLIR TIL AGNES (TRISTAR)

Jennifer Lawrence produserer og har hovedrollen i Burial Rites, som ennå ikke har fått premieredato.

Filmen, basert på Hannah Kent-romanen med samme navn, handler om Agnes Magnúsdóttir; den siste kvinnen som ble offentlig henrettet på Island.

I dag ble det ifølge Variety annonsert at regien er ved Luca Guadagnino; italieneren bak årets Call Me by Your Name, som er nominert til tre Golden Globe-priser.

Tidligere i år avsluttet Luca filmingen av Suspiria; en ny versjon av den italienske Dario Argento-kultklassikeren, med Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton og den britiske it-jenta Mia Goth

J-Law produserer Burial Rites sammen med sin favoritt Allison Shearmur; executive produsent for The Hunger Games-filmene.

– Luca er et sjeldent talent. Filmene hans fanger steders identitet på en utsøkt måte, uløselig koblet til den emosjonelle tilstanden til karakterene han skaper, sier TriStar-presidenten Hannah Minghella.

– Jeg kan ikke forestille meg en mer spennende partnerskap enn Luca og Jennifer som kommer sammen for å vekke Agnes’ vakre og tragiske historie til live.

Agnes ble halshugget i Húnavatnshreppur i nordlige Island 12. januar 1830 for å angivelig ha medvirket i drapene på to menn, blant annet eieren av den ene gården hvor hun var tjener.

I fortellingen, «inspirert» av en sann historie, bor Agnes på en fremmed gård mens hun venter på dødsdommen. Her får kvinnen i huset og barna etterhvert høre en annen versjon av historien som gjorde Agnes dømt. Gitt at filmen følger romanen nøye nok, blir det også rom for vrien romantikk.

Fun/fælt fact: Stedet hvor Agnes ble halshugget er en turistattraksjon.

Etter mageplasket mother! er Jennifer Lawrence straks klar som spion i flere heite forkledninger i Red Sparrow: Se traileren
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?