nytt
Grey's Anatomys spin-off: Se første trailer
Dette er hva vi kan vente.
CHRISTER DAVANGER christer@730.no 01. feb 2018 kl. 23.07FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
SJEKK UT FRA SYKEHUSET OG HOPP INN I FLAMMENE MED STATION 19 (SHONDALAND/ABC)

Oppdatering: Station 19 har norsk premiere på TV 2 Sumo 15. mai!  
 
Etter en rekke skuffelser har vi laget oss en forhåndsregel for å spare oss selv for mye skuffelse og frustrasjon med alt som går under kategorien «spin-off»; ikke ha forventninger.

Verken høye eller lave, kjør den nøytrale veien helt til mål, og sannsynligvis blir ikke sluttresultatet helt forferdelig.

Men, med denne klarte vi faktisk ikke dy oss. Forventningene har løpt vilt, og på ny er vi i fare for å bli alvorlig skuffet - eller særdeles fornøyde.

Neste måned er det nemlig endelig duket for premiere på spinoffen til medisindramaet Grey's Anatomy - Station 19.

Her er det dog ikke leger med sprøyter som gjelder; Nå er det brannvesenet som skal få sitt eget yrkedrama. 

Rosewoods Jaina Lee Ortiz har hovedrollen som brannkvinnen Andy Herrera, datteren av stasjonssjefen selv (Medium-stjernen Miguel Sandoval), noe som ikke alltid er like lett når man konstant befinner seg i livsfare.

JASON GEORGE BLIR MED OVER FRA GREY'S, MEN SERIEN UTELUKKER IKKE AT DET IKKE BLIR FLERE FRA SYKEHUSET  (ABC)
 
Dessuten hopper Grey's egne Jason George (Dr. Ben Warren) over, etter at karakteren hans bestemmer seg for å bytte ut skalpellen med en vannslange. 
 
Man vet enda ikke hvor relevant Grey Sloan Memorial Hospital blir i den nye serien, men produsentene utelukker ikke at det kan komme flere crossovers mellom de to.  

Det gloheite dramaet er skapt av Grey's-veteranen Stacy McKee, og har lagt i kortene siden forrige sesongfinale hvor sykehuset blir rammet av en brann. Da manusforfatterne oppdaget hvor mye spenning branntemaet gav, bestemte de seg for smi mens jernet var varmt (he-he) og satse stort. 

Men, da vi først fikk nyss om spin-off'en, gav det ikke akkurat blod i dramabamsen vår. 

McKee har nemlig hatt sjefsrollen på Grey's siden the OG Shonda Rhimes begynte sitt arbeid på sitt andre TV-barn Scandal, og har stått for noen av seriens aller sterkeste episoder, for eksempel den to timer lange post-McDreamy-spesialen «She's Leaving Home» i 2015. (Gåsehuden inntraff bare vi skrev tittelen.)

 
SJEF STACY MCKEE MENER STATION 19 SKILLER SEG FRA GREY'S VED AT BRANNVESENET RISIKERER SINE EGNE LIV, IKKE BARE PASIENTER (SHONDALAND/ABC)

Vi var ikke akkurat superkeen på at hun skulle forlate skuta (eventuelt ambulansen) til fordel for en ny og skinnende brannbil.
 
Men, det gikk jo ikke akkurat dårlig forrige gang Grey's produserte en spin-off heller; Kate Walsh-sentrerte Private Practice varte i seks sesonger og er fortsatt en favoritt hos mange. 

Hovedkjernen mellom de to Shondaland-produserte seriene forblir tross alt den samme; hardtarbeidende kvinner og menn, spesifikt i den rekkefølgen, med et rikt mangfold av raser og legninger, som sporadisk ligger sammen og skaper drama -  akkurat slik vi vil ha det.

Vi har dog et viktig spørsmål på hjertet: Hvor lenge kan yrkesdramaserier hvor menn og kvinner legger an på hverandre og ligger sammen på jobb holde seg aktuelt på post-#MeToo-TV? Kommer det til å fortsatt være akseptabelt om et år eller to? 

Vi håper selvsagt det, men man vet aldri.

DET ER FORTSATT UKJENT OM SERIEN KOMMER TIL NORGE, MEN VI KRYSSER FINGRE OG TÆR (SHONDALAND/ABC)
 
Station 19 har amerikansk premiere i slutten av mars, og er tilgjengelig via TV 2 Sumo i Norge. 

Sjekk ut den rykende ferske traileren:
 

Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?