nytt
5 fakta om amerikanske Skam
Serien har startet i USA.
JANNE MONSEN TVEIT janne@730.no  25. apr 2018 kl. 07.57FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

MEGHAN AKA AMERIKANSKE EVA (SKJERMBILDE/FACEBOOK)

Skam Austin er endelig i gang, og jaggu virker det dritbra allerede. Selv om noen fans synes serien er litt for lik originalen.

Den offisielle amerikanske adapsjonen – med serieskaper Julie Andem i spissen – byr på mye gjenkjennelig, men også andre ting det er verdt å merke seg.


Først, ta en titt på de første to episodeklippene:

Her er fem fakta om Skam Austin:


1) Norske NRK hadde en egen blogg/nettside hvor innhold ble publisert, amerikanske Facebook bruker sin nye tjeneste Facebook Watch. I likhet med den norske utgaven publiseres episodene klipp for klipp, i tillegg til at Instagram-innlegg, chatmeldinger og små snutter dukker opp på høyre side. Bruk denne siden for å få med deg alt fra Skam Austin.

2) Skam Austin er skrevet og regissert av Julie Andem, altså er det den første serien det norske geniet lager etter Skam. (Selv om dette også er Skam, da.)
 
3) Skam Austin starter veldig likt som norske Skam, men ikke i like stor grad som de europeiske adapsjonene. De andre versjonene er nesten identiske scene for scene, men i Skam Austin er det større ulikheter. Hovedrollene bygger tydelig på Eva og Jonas, men det er større rom for at serien får sitt eget liv etterhvert. Det kan for eksempel se ut til at Shay er en kvinnelig versjon av Isak – uten at vi vet noe sikkert ennå. 
 
4) Allerede i klipp nummer to får vi høre norsk musikk. Nærmere bestemt «Samurai Swords» av Highasakite. Det spørs om vi får høre «Fy faen» og «Håper du har plass», men vi blir ikke veldig overrasket om artister som Sigrid eller Astrid S dukker opp etter hvert. 

5) Karakteren Jonas har fått navnet Marlon i USA – uten tvil en hyllest til den norske Jonas-skuespilleren Marlon Langeland (18) <3Se også: Ikke kall det nye Skam, men... Her er NRKs nye nettserie for unge
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?