nytt
Stjerneteam med filmen om Tupacs liv
Kjærkomment gjensyn.
Marius Oppedal marius@730.no 14. feb 2011 kl. 14.47FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
2Pac
(AMARU/PARAMOUNT)

Nesten 15 år etter at Tupac Shakur ble skutt og drept, er planene nå straks klare for å feste den mytesomspunnede rapperens liv til kinolerretet. At den eksentriske artisten også etter sin død er av stor interesse, behøver man ikke se langt etter; siden 1997 er det produsert minst 14 ulike dokumentarer om han, hvorav minneverdige Tupac: Resurrection mottok en Oscar-nominasjon i 2003.

Fortsetter under traileren.Denne gang er det regissør Antoine Fuqua (mest kjent for nyklassikeren Training Day) som skal regissere den biografiske spillefilmen om Mr. Makaveli. Med seg på laget har han rekruttert Steve Bagatourian, Stephen J. Rivele og Christopher Wilkinson, hvorav de to sistnevnte er de Oscar-nominerte manusforfatterne bak filmbiografiene om Nixon (1995) og Ali (2001), som henholdsvis hadde Anthony Hopkins og Will Smith i hovedrollene.

Mens tungvekterne bak kameraet er på plass, er ennå ingen annonsert i hovedrollen som Pac, men ettersom innspillingen er planlagt å starte allerede til sommeren kan vi forvente å snart få vite mer. Tupacs mor Afeni Shakur-Davis har som alltid en finger med i sin sønns post-mortem-prosjekter. Her fungerer hun som executive producer og uttrykte nylig sin overbevisning om at filmen ærlig vil ta for seg Tupacs liv, karriere og ambisjoner på en autentisk måte.

Med California-gateikonets høytflyvende liv og karismatiske personlighet, er det ingen tvil om at hans historie er smekkfull av underholdningspotensiale. Kalkulerer vi inn den to år gamle, vellykkede filmatiseringen om Biggie i Notorious kan forventningene allerede beskrives som høye.

Hør 2Pacs klassiske katalog via norske WiMP og last ned her.
 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?