nytt
Tinashe x 730: - Jeg elsker norske troll!
Norsk-amerikansk flinkis forteller 730 om suksessen hun har fått med sin nye mixtape, og at hun håper å bli invitert til Norge i sommer.
Gisle G. Stokland gisle@730.no 30. jan 2014 kl. 15.41FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

HELLO MOTHERLAND AKA NORGE (SONY)

- Moren min er norsk! Familien er fra Norge, så når jeg besøker besteforeldrene mine i Iowa så viser de meg små norske troll, som jeg elsker. «Well-kommen til Når-yeah!», sier Tinashe og loller, for så å le ekstra mye i det vi roser henne for perfekt uttale.

Det er altså rågod stemning når vi har 20-åringen på tråden fra California. Hun er ung, men ingen fersking. Før jul slapp Tinashe sin tredje mixtape Dark Water, eller gateplate om du vil. Utgivelsen, som bugner av mjuk, retro-ish R&B, lyder nemlig som et ordentlig album, noe den Los Angeles-baserte, norsk-amerikanske Kentucky-jenta absolutt har fått høre.

- Wow, ja, responsen har vært crazy! Jeg slapp en gratis mixtape, og det er jo mange som gjør det, men bloggere og folk i sosiale medier har virkelig gitt den mye oppmerksomhet og spredd den over hele verden. Dette er akkurat det jeg håpet på, men ikke turte å forvente. Opplevelsen er veldig inspirerende, sier Tinashe til 730.

Oppsvingen er fortjent, for hun har gjort en grundig jobb med låtene, samt rekruttert hjelp fra flinkser som de kanadiske produsentene Boi-1da (Drake) og Ryan Hemsworth, britiske Dev Hynes (Florence + the Machine), mens Kanye Wests Texas-rapper Travi$ Scott gjester. Mange ville neppe ha gitt fra seg så mye arbeide gratis, og sangeren innrømmer at det var en litt vrien avgjørelse.

- En del av meg ville først ikke gi bort musikken min uten å få betalt, for jeg følte at jeg fortjente kompensasjon ettersom jeg har jobbet veldig hardt. Men en større del av meg ønsket at flest mulig folk skulle få høre låtene mine og dele dem med andre, og jeg vet at jeg nå har fått mange fans som kanskje har lyst til å kjøpe debutalbumet mitt når det kommer.

Dato er ikke satt, og hun vet ennå ikke hvordan det kommer til å lyde, ettersom hun stadig utvikler seg.

- Det har blitt mye progresjon fra mine to første mixtapes (In Case We Die, Reverie) frem til Black Water, så jeg både håper og tror at albumet mitt blir enda et steg videre. Men innflytelsen jeg har fått fra eldre R&B og musikk fra 90-tallet er jo fortsatt der. Inspirasjonen fra kvinnelige artister som Sade, Janet Jackson, Aaliyah og Neneh Cherry forsøker jeg å kombinere med det jeg liker fra dagens populærkultur. Jeg elsker for eksempel James Blake, han er utrolig.

Fortsetter nedenfor random collage fra hennes Instagram:Tinashe, som har Boi-1da-produserte «Vulnerable» som sin favoritt fra albumet…. (se hjemmelaget dansevideo til låten… ja, mor kan danse)…

Fortsetter nedenfor.… tenker seg om når vi spør hvordan hun vil beskrive sitt image. Hun er dog ikke bekymret for ende opp med å riste løs med halve rumpa ute á la Miley Cyrus (eller som Beyonce under helgens Grammys).

- Jeg føler ikke noe press om å spille på sex, men jeg har flere sider ved meg selv som jeg vil vise frem. Jeg kommer fra en multikulturell familie, jeg er fra sørstatene, jeg er fra California, jeg er en kvinne, og jeg liker å uttrykke alle deler ved meg selv på en kunstnerisk og kreativ måte, så lenge det er noe jeg kan stå for. Jeg er stolt av musikken min og hva jeg har fått til så langt, så jeg velger å følge mine instinkter.

Fortsetter nedenfor hennes nye singel «2 On» med norgesaktuelle Schoolboy Q, produsert av Rihannas nye favoritt DJ Mustard:Planen til Tinashe fremover er å skrive mer musikk, jobbe i studio og forhåpentligvis dra på en turné. Selvfølgelig har hun lyst til å besøke oss.

- Så klart! Jeg har jo mine røtter i Norge, så det er på sin plass med noen konserter hos dere. Hvis noen norske festivalfolk leser dette… jeg er klar!

(Sakte, ekstra artikulert og supersjarmerende farvel fra 730:) - Velkommen til Norge!

- Hahaha, åååååh <3Strøm Hør Dark Water her:Last ned «albumet» gratis her.

Se også: Mer bilder og videoer med Tinashe
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?