nytt
Coldplay ringte norske Kygo og ba om musikk
22-åringen forteller 730 at han føler presset.
Gisle G. Stokland gisle@730.no 18. apr 2014 kl. 07.30FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

$$$ (BILLBOARD FAKSIMILE)

Tidligere har vi fortalt at Kygo imponerte den amerikanske EDM-giganten Diplo nok til å la ham være gjeste-DJ på sitt show hos BBC Radio 1Xtra, hvor nordmannen spilte sine egne remixer.

En av de mange lytterne var Chris Martin fra Coldplay, som kontaktet den berømte veteranen Pete Tong for å få tak i Kygo. Coldplay-stjernen ville at bergenseren skulle gjøre en offisiell remix til Coldplays nye/neste, Jon Hopkins-produserte singel «Midnight».

Dette forteller Kygo til det amerikanske bransjebladet Billboard, som har laget en stor sak om den 22 år gamle nordmannen i kjølvannet av denne ukens førsteplass på Billboard-listen Uncharted.

- «Midnight» er ganske annerledes enn de andre låtene jeg har remixet, så den var utfordrende å jobbe med. Jeg forsøkte å gjøre den på min egen måte og gi den min stil og melodi, sier Kygo til Billboard om remixen, som Coldplay slipper snart.Kyrre Gørvell-Dahll, som han egentlig heter, er student og pianist (han starter remix-produksjonene ved å spille låtene på piano), og han forteller bladet at han ikke forsøkte seg som DJ før i fjor («jeg blir stadig bedre»).

Fortsetter nedenfor Kygos egne telefonbilder fra hans NHH-show i Bergen i forrige måned:Til tross for lite erfaring; Kygo er likevel veldig ettertraktet på det internasjonale markedet. I neste måned starter han en turné i ni amerikanske byer, og i august varmer han opp for sitt forbilde Avicii på Feelings i Oslo.

Fra «påskefjellet», nærmere bestemt Geilo, forteller Kygo at han synes det er stor stas med Billboard-saken.

- Det er helt rått å bli intervjuet av et anerkjent internasjonalt magasin som Billboard. Det er en fantastisk mulighet til å få musikken min ut til folk, sier Kygo til 730.

Med over 20 millioner avspillinger på sin Soundcloud-profil og nå altså gedigne stjerner som Coldplay som klienter, så er det mange ører som venter spent på Kygos første singel.

- Jeg føler jo et visst press for å levere kvalitet når jeg kommer ut med min første offisielle singel, men samtidig kommer jeg til å kjøre på med min egen stil og håper at folk kommer til å like det like godt som remixene.

Sjekk ut Kygos Soundcloud og les Billboard-intervjuet.
 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?