nytt
Videopremiere fra norske Slutface: – Inspirert av suksessen til Lorde!
Kloke ungdommer om kjønn i musikkbransjen.
JANNE MONSEN TVEIT janne@730.no 08. jan 2015 kl. 15.01FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

(BRILLIANCE) 
 
Det norske bandet Slutface (med verdens beste navn?) slipper i dag musikkvideoen til låten «Kill 'Em With Kindness». Stavanger-gjengen består av 17-20 år gamle Haley Shea (vokal), Lasse Lokøy (bass), Halvard Skeie Wiencke (trommer) og Tor Arne Vikingstad (gitar).

Vi ba Slutface fortelle noen ord om låten, video og planer for 2015, og fikk tilsendt en liten roman. ♡ (Flinke ungdommer!)

Hei Slutface! Hva handler «Kill 'Em With Kindness» om?

– Låta handler om det litt sadistiske trekket i underholdningsbransjen der skandale ofte selger bedre enn hardt arbeid. Den er direkte inspirert av suksessen til Lorde (<3 <3 <3), som vi digger. Reaksjoner på at hun var så ung og diskusjoner rundt hvorvidt hun var dyktig, om hun hadde skrevet låtene selv eller ikke, gjorde at vi satt med en følelse av at verden ikke taklet at en ung kvinne var så suksessrik.
 Kan dere fortelle litt om videoen?


– Filmen er klippet sammen og laget av Øystein Kind hos At The Loft Records. Klippene er hans og våre egne opptak fra konserter fra Klubbøya, Varna Festival, Slottsfjell, Diamond Fest, og diverse konserter fra sommeren.

– Vi ville med filmen vise at vi først og fremst er et live-band og at spilleglede og å møte publikum er det viktigste for oss. Det føles ofte som om det er et brudd mellom det viktige med musikken vår, som er glede, samhold og kvalitet, og underholdningsbransjens noe... stygge side. Vi vil kunne drite oss ut og kose oss med publikum, noe som har gjort anmeldelser og møtet med musikkbransjen litt skummelt for oss.

– Den er også et nostalgisk tilbakeblikk på sommeren 2014. For oss var en sommerturné noe ukjent og spennende som vi har sett på filmer og lest om, men aldri opplevd selv. Det var derfor litt blandede følelser når vi plutselig satt der, i en knøta liten Yaris (den billigste Hertz hadde til utleie) på vei til slottsfjell.

– Vi synes det er veldig fint å slippe denne filmen nå, mye fordi vi savner sommeren så utrolig mye. Filmen oppsummerer vår første festivalsommer som inneholder våre beste bandminner samtidig vårt første møte med en musikkbransje vi var ganske redd for.  
 
Se musikkvideoen under 
 

(BRILLIANCE) 

Hva er planene for 2015? 

– 2015 gleder vi oss vilt til. Skulle gjerne sagt at vi slipper album, men våren blir bare masse konserter. Det er det vi liker best. Spelemannsdagene, Trondheim Calling, UKA og By:larm er det som står først oppført på kalenderen. Samt noen datoer med Trondheimsbandet Blomst, på øst- og sørlandet litt senere i sesongen.   
 
Se musikkvideoen til Øystein Kind-regisserte «Kill 'Em With Kindness» nå:Apropos bra navn: Se den brutale musikkvideoen til norske KUUK (#NSFW)
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?