nytt
– Ikke bare Drake og Dreamon som er fløtekarer
Arshad Maimouni brekker ned låt for låt.
CECILIE MOBERG (@cecili0) 02. feb 2015 kl. 14.48FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

HEI (NINO MINIC)

Tyveåring og Kaveh-BFF Arshad Maimouni slapp idag sin første EP. 

R&B-prinsen har tidligere blitt P3-listet med tre singler fra Verdier, som fikk en velfortjent femmer i VG.

Sangeren er raus og har brukket ned låtene for oss.

PS: Hunken spiller på Dattera til Hagen torsdag 5. februar!

Hør Verdier og les hva Arshad sier om låtene under:
«Verdier»

– «Verdier» er intro på utgivelsen. Her skildrer jeg de to betydningene ordet Verdier har, det materialistiske og det indre, kjærlige. Jeg kommer fra et miljø der hvor tingene du eier og viser fram utad er det som representerer hvor bra du gjør det i livet. Dessverre så har det seg slik at mange velger å bygge en persepsjon som vanligvis ikke samsvarer med realiteten. Jeg synger også om mine ambisjoner i musikkbransjen, mine tidligere erfaringer i livet generelt og gråsonen mellom rett og galt.

Simon Tekeste gjør en grov jobb på produksjonen med en hjelpende hånd fra Kaveh, Poppa Lars fra nord gjør en kaos jobb på miksen av hele utgivelsen!

«Definere Meg»

– «Definere» meg er min første offisielle singel som gjorde 32 uker på radiolistene til NRK P3. uten denne så hadde jeg aldri gjort musikk på samme måte som jeg gjør idag. På denne så tar jeg for meg hvordan jeg med minoritetsbakgrunn, sliter med å finne tilhørighet. denne låta er ærlig og kommer rett fra levra. Det som er morsomt her er jo at dette var egentlig ment som en rap-låt. Jeg kødde-sang på refrenget før jeg skulle gjøre opptak og plutselig fikk jeg beskjed om å prøve å synge hele låta, i dette øyeblikket vekket jeg R&B-sangeren i meg til live og sang med full hals. Jeg rappet andre verset som et avskjed til rapperen Arshad og ble født på ny som R&B- sangeren Arshad Maimouni.

Most Wanted Gutta fra 5 Star gjør en herlig jobb på produksjonen, Her er det faktisk gutta som gjorde miksen før den ble lagt ut. Shoutout til Magnus Martinsen og Petter Walther Waltinsen.

«Hykleri»

– «Hykleri» er en ærlig og naken låt der jeg skildrer hykleri. jeg ble inspirert av væremåten min og til folk flest. Den ene dagen ber vi til gud og den andre er vi ute på byen og synder. Folk bjeffer når ekstreme muslimer terroriserer men holder tyst når en ekstrem kristen gjør massemord på Utøya. Denne låta handler rett og slett om hvordan man peker fingeren bort men gjør ting som ikke akkurat er noe annerledes enn det man peker på.

Basmo brødrene gjør en fantastisk jobb på produksjon. Poppa setter sine fotspor i miksen på denne!


Fortsetter under«Altfor Tøff m/ Pumba»

– «Altfor tøff» er en myk låt for damene (Heidøø :D ) Her synger jeg om hvordan vi menn har en tendens til å holde igjen litt, selv om vi innerst inne kan være en myk lasaron (ikke bare Drake og Dreamon som er fløte-karer, jeg er litt sånn innerst inne). Pumba leverer et av sinne beste vers på denne her!! Jeg og Pumbish går waaaay back. Delte backstage med han tilbake i 2009 sammen med Kaveh når vi vant Rapvalg-konkurransen, husker jeg var skikkelig fan og prøvde å gjøre et bra inntryk på fyren. Han er som en storebror for meg og har alltid hatt ryggen min fra første gang vi ble kjent på ordentlig.

Sondre Haftorsen er en fyr MANGE kommer til å bli kjent med fremover. Han er bare 18 (17 når han produserte låta) gjør en kaos jobb på produksjonen. Kaveh gjør en kforkonge-jobb på vokal-miksen. Poppa drysset også litt nord-Norge magi på miks av låta.

«Nabolagstjerne»

– Nabolagstjerne er en frekk og ambisiøs låt, Jeg synger om hvordan man skal utnytte det norske systemet istedenfor å sitte og stirre på veggen. Jeg viser kjærlighet og nevner alle norske kanter og er ignorant på best mulig måte. Låta snakker for seg selv.

Radio var ikke for kule for denne, shoutout til NRK P3, The Voice etc. som hadde denne på rotasjon

Simon Tekeste er FARLIG når han flasher frem gullkorna sine, Kaveh la på noen elementer og løftet låta enda mer. DREAMTEAM!!! Blir lei av å nevne Poppa nå, han gjør miks på denne også! Vet ikke hva han spiser til middag, fingra hans fingrer miksebordet til låtene jeg lager drypper!


Fortsetter under


(NINO MINIC)

«Lønnsslipp»

– «Lønnsslipp» er yndlings låten min på denne utgivelsen. Her tar jeg for meg det å ikke være varsom når lønnsslippen kommer. Kaveh er en mutant på denne tracken. han produserte hele låta og bidro med et killer-bidrag på refrenget. Dette er faktisk den første produksjonen til Kaveh, det holder tydeligvis ikke å ha sixpack og rappe i sirkel rundt andre rappere. Han skal starte å produsere nå også, jævla MUTANT!

Ja, så var det han Poppa igjen. Han vil ikke hvile i fred, han lever forsatt. Mikset av Poppa Lars.

«Valuta, Glitter & Gull»

– Valuta Glitter & Gull er en naken låt hvor jeg tar for meg jakten etter suksess og hvordan systemet idag er bygd på lån og illusjoner. Detter er outro på utgivelsen og avslutter den røde tråden gjennom låtene med et friskt pust. Most Wanted gutta gjør en bra jobb på produksjonen og er flinke til å dytte meg i riktig retning når jeg prøver å lage noe særegent.

Radio var ikke for kule for denne heller, shoutout til NRK P3, The Voice etc. som hadde denne på rotasjon

Poppa blir ikke mett, tror jeg? han ville spise litt av denne kaken også. Poppa miks får det til å Poppe, Drall!!!

Se også: GOD YOLO fra Arshad Maimouni og Kaveh
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?