nytt
Videopremiere: Tommy Tee på racerbanen med norsk trio
Varmer opp album med burning rubber.
CECILIE@730.NO 24. sep 2015 kl. 16.09FacebookTwitterTips en vennSkriv ut


Etter det solide oppholdet i New York, så er Tommy Tee et stort steg nærmere Bonds, Beats & Beliefs 2; oppfølgeren til hans debutalbum. Men oppvarmeren nedenfor har veteranen gjort via Oslo, Mandal og Ørnes, det kriminelle tettestedet nedenfor Bodø. «Another Victory Lap» gjestes av Oscar Blesson, Son of Light og Joddski. Sistnevnte på engelsk (!). Se videoen nedenfor vår prat med Tommy.

Hva er det du liker så godt med tenåringen Oscar Blesson? Hvordan skiller han seg ut fra andre unge cats i Norge?

– Vel, det første som traff meg som lytter var helt obvious ferdigheter som rapper - en gudbenådet flow, stemme med masse musikalitet og tekster som betyr noe. Man skulle jo trodd at dette var mer enn nok, men i tillegg har han en unik personlighet og er litt av en eksentriker. Smarting er han også, så han sklir bra inn i Tee Productions, hehe.

Hva blir den største forskjellen på originale Bonds, Beats & Beliefs og den kommende oppfølgeren?

– Den største forskjellen er tida. BBB1 reflekterte tida som var da - med 90-tallets indierapkultur i front. BBB2 vil også reflektere nåtida - en ganske annerledes tid i rapsammenheng. Jeg har ikke forsøkt å gå tilbake i tid og prøve å gjenskape 90-tallssoundet, men som alltid prøvd å gjøre noe for tiden vi er i. Man prøver jo uansett å lage musikk med lang holdbarhetsdato.

Joddski, vi må jo spørre deg om denne singelen... Når rappet du på engelsk sist, og hvordan det var å spytte på dette språket i 2015?

– Det siste - av mange - rapband jeg hadde på engelsk mellom ’92 og ’98 var Momentum, sammen med Poppa Lars. Altså egentlig Tungtvann på engelsk. Siste låta ble vel gjort i 1999 en gang. Med en gang jeg gjorde førsteverset på «Hoda» var det liksom ingen som ville høre på det mer. Legg til at Momentum sin «Stage Fright» nådde en ganske uakseptabel 7. plass i demokonkurransen Grand Tee, og fiaskoen var et faktum. Det var Tommy som mente at han ville ha meg på BBB2 på engelsk, og jeg gjorde det bare på trass en dag vi hang i studio. Det gikk faktisk lekende lett, og det var en befriesle å ha 30 år med rapklisjeer - som jeg ikke har skapt selv - å lene seg på. Blir neppe siste! Legg merke til tung TP-influence på flowen.

Hvis du spekulerer + tipper… Hvis Tungtvann aka Heavy Water holdt seg til engelsk gjennom alle disse årene; hvor store ville dere vært i USA?

– Haha. I og med at vi ikke en gang slo igjennom her til lands, så kan vi vel tenke oss hvordan det hadde gått. Dessuten så var vi på denne tiden - som alle andre i Norge, som nå sverger til ignorant klubbra - så inni helvetes inne i sånn «lyrical miracle residual»-greie a la Rawkus og INDEPENDENT AS FUCK-rap, at det... Ja. Jo. Vi hadde en låt som handlet om «Lyrical Telechineses» for faen.

Hør og se backpacker Joddski - fresh to death i Karl Kani - på engelsk med Son of Light og unge Oscar Blesson via Tommy Tees videopremiere på «Another Victory Lap» her - regissert av Pål Peace:

 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?