nytt
21 gode grunner til å se Twenty One Pilots denne uken
Dette blir råbra.
CECILIE MOBERG cecilie@730.no 09. mai 2016 kl. 16:59FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

Denne uken kommer endelig Twenty One Pilots til Norge! Førstkommende lørdag i Oslo Spektrum, Facebook-event finner du her.

Det siste året har Ohio-duoen bergtatt både Norge og verden ellers med «Stressed Out» og Suicide Squad-soundtracket «Heathens». Da konserten ble annonsert mekket vi en liten liste over grunner til å se TOP (eller TØP som de vil at vi skal kalle dem...) Se nedenfor. 

Her er «Heathens»: Sak fra 9. mai 

Twenty One Pilots kommer endelig til Norge! 

Ved denne gledes anledning byr vi på en aldri så liten liste-sak. Vi var nemlig så heldige å se dem live i London tidligere i år, noe vi synes flere burde gjøre.

Les 21 grunner til å dra på Twenty One Pilots-konsert, og lytt til turné-spillelisten:21. Publikum

Om man går uvitende på en TOP-konsert (slik vi gjorde) er det lett å tro at hele setlisten består av kommersielle megahits. Absolutt alle i publikum synger med. Både fjorten år gamle emoer og tredve år gamle hipstere rapper som om de kommer direkte fra Detroits gater.

20. Tekstene er braEr man opptatt av relaterbar lyrikk er TOP din kopp med te. På samme måte som Adele får deg til å føle alle følelsene i hele verden, minner Twenty One Pilots deg på den eksistensielle krisen du hadde i fjor. På en god måte.

19. Utradisjonell stagediving
Josh Dun på trommer tok HELE trommesettet sitt oppå publikum. Hvem gjør sånt? Det var dødskult.

18. Hvis du lurer på om emo-kulturen er død...

...Så får du se det at nei, den lever i beste velgående. Vi så mye sort øyensminke og opptil flere stripete jakker. Har den ironiske distansen blitt lang nok?

17. Utradisjonell stagediving del 2Trist nok er det få band som stuper fra scenen om dagen. TOP har dog pustet nytt liv i den urgamle rocketradisjonen: De tar ut en plate som publikum holder (!!!) og så står de på platene, og spiller på en tromme hver. OPPÅ PUBLIKUM.

16. Tyler Joseph can saaaangHerregUUUd han er flink. Vi fikk highnote etter highnote, men det var verken irriterende eller slitsomt. Bare sinnssykt digg å høre på.

15. De kommer til å ta over verden snart

Til tross for at siste albumet hadde 17 uker VG-lista, har ikke TOP nådd helt hjem til Ola Nordmann. Det kommer for øvrig ikke til å være slik lenge. Musikken er mest utbredt blant generasjon-internett, og har du en tumblr-konto har du garantert sett både bilder, GIFs og utdrag fra tekstene deres.

14. Denne låten live
13. Tyler Joseph i tropisk kimonoDette er grunn nok i seg selv.

12. De framstår som genuint fine fyrer

Etter siste låt var ferdig stod de i drøye fem minutter for å motta velfortjent applaus. De så nesten litt sjenert ut der de bukket og neiet. Meget stor kontrast fra da de 45 minutter tidligere tok backflips fra de forskjellige platåene på scenen.

11. De tok en collab med A$AP Rocky under VMAs i 2015Sånn i tilfelle du trengte et urbant alibi.

10. Du behøver ikke være blodfan

Serr, vi hadde det over gjennomsnittet kult selv om vi i forkant kun hadde lyttet til et par av låtene. De er utrolig sjarmerende og sier koselige ting mellom sangene.

9. Publikum del 2

Man føler at man får ta del i noe veldig intimt mellom de to og fansen. Det er kanskje ikke alle referanser man tar, om man er førstegangslytter, men det er likevel ikke en ovenfra og ned-holdning.

8. De har bestefedrene sine på et albumcover <3333Hvor søtt er ikke det???

7. De er faktisk OK, selv om de misbruker nordisk kultur Dette er kanskje det groveste bruddet vi har sett, men det er greit. (Under tvil.)

6. Sceneshowet er helt sjukt kult

En skulle jo tro at det kanskje ser litt tomt ut med bare to på scenen. Det er alt annet enn tilfellet. Mye lys og mye greier på gang.

5. De er ganske søteNoe som absolutt ikke byr oss imot er veltrente artister som spiller fin musikk toppløs. Mer av det, takk.

4. Ukulele og trompet (!)Da de to luringene dro fram en ukulele, kombinert med trompetsolo fra han på trommene, humret vi godt. Terningkast tusen!

3. Låtene er catchyDet siste albumet fra radarparet huser mange bangers som du kommer til å elske ved første lytt. Blant annet «The Judge», «Lane Boy» og «Stressed Out». Spesielt sistnevnte har vi lagt vår elsk på.

2. Gutta er skikkelig flinke

Det er kanskje litt lett å ta for gitt at artister er flinke musikere. For øvrig er det ingenting som er så fint se et band som ikke bare koser seg på scenen, men som absolutt kan det de holder på med.

1. Hvis du bare vil ha en over gjennomsnittet kul aftenNevte vi at vi koste oss? For vi koste oss.

Billetter og info om Oslo-konserten finner du her!

Se også: Klikket feil, bestilte Astrid for 11 000
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?