nytt
Ny norsk EDM-stjerne? – Jeg har prøvd å holde meg unna den tropiske stormen
22-åring fra Bærum debuterer.
JANNE MONSEN TVEIT janne@730.no  18. jun 2016 kl. 13:56FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

(TRULS MELBYE) 

Glem Fana og Flisa et øyeblikk, landets neste EDM-stjerne kan lett komme fra Bærum.

I likhet med CLMD og Carl Louis (Snarøya) kommer nykommeren Henrik Haugland Gundersen alias Henry Land fra det velstående området i Akershus, og lager sommervennlig, lettfordøyelig elektronisk musikk.

22-åringen har det siste året spyttet ut en rekke lekre remixer som til sammen har generert flere millioner avspillinger, men debuterer nå som artist med debutsingelen «Runaway». Hør nedenfor. 

Her er en remix Henry gjorde for B.o.B: På vokal har Henry nå fått med seg den nydelige stemmen til artist og låtskriver ODA, også kjent som Oda Kvingedal Larsen.

27-åringen fra Gjøvik er blant annet kjent fra Melodi Grand Prix og The Voice

Sjekk ut den offisielle debutsingelen «Runaway» her: (Låten er også tilgjengelig via Spotify og Soundcloud.) 

Hey Henry! Gratulerer med fet debutsingel. Hva handler «Runaway» om? 

– Hei hei, takk skal dere ha! «Runaway» handler selvfølgelig om kjærlighet hvor det er fokus på usikkerhet, håp og tanken om å rømme fra problemene i hverdagen. 

Hvem ser du opp til? 

– Av norske artister ser jeg opp til Ørjan Nilsen, Fehrplay, Matoma, Kygo, Alan Walker,  SJUR, Astrid S ++. Av utenlandske artister ser jeg opp til Alesso, Avicii, David Guetta, Zara Larsson, Sofia Karlberg, SNBRN, Matisse&Sadko, Galantis, Darude + + 

Fortsetter under  


(TRULS MELBYE)

Har du fått noe skryt fra noen av stjernene du har remixet? Hva sier utlandet om deg? 

– Har fått noen likes på Twitter blant annet fra Goldroom og Jasmine Thompson. (<333! Red.anm.) Fra utlandet har støtten vært fantastisk, hypem/ex-hypemblogger som Caveman Sound,  Your Music Radar og større nyhetssteder som YourEDM har skrevet noen fine artikler. 

Det begynner å bli endel hotte, unge EDM-produsenter fra Norge nå. Hva skiller deg fra de andre? 

– Nå spør du litt vanskelig! Jeg har bevisst prøvd å holde meg litt unna den tropiske stormen og heller prøve å fokusere på min egen sound, som sikkert høres ut som ett eller annet. Man blir jo alltid inspirert av forskjellige artister man ser opp til. Planen er å eksprimentere mye fremover og se hva jeg kan få til. Låtskriving og topline er også noe jeg kommer til å jobbe mye med. 

Topp 3 vokalister du drømmer om å samarbeide med? 

– Ariana Grande, Jessie J og Justin Bieber. Justin er alles guilty pleasure om dagen. 

 


Har du noen tips til andre som vil begynne å produsere musikk? 

– Ha det gøy, eksperimenter, lag musikk som du selv liker og ikke gi opp! 10 000 timers-regelen er key! Man må trene opp ørene til å skille mellom alt man putter inn i miksen så man klarer å balansere ting riktig i forhold til hverandre. Youtube-videoer og forumer har enormt med lærerikt stoff. Hvilket musikkprogram man bruker er ikke så viktig, for  de fleste har de samme funksjonene og ting ser bare forskjellig ut. 

Hva gleder du deg mest til i sommer? 

– I sommer gleder jeg meg mest til å slappe av med familien på hytta og i seilbåten. Og singelslippet selvfølgelig. Det har jeg sett fram til lenge nå! 

Se også: 18-åring fra Oslo er Avicii junior? 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?