nytt
Brevet som 2Pac sendte til britiske Nina er til salgs
CECILIE@730.NO 11. okt 2016 kl. 23:59FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
BREVET SOM PAC SENDTE NINA ER TIL SALG (DEATH ROW, GOLD AUCTIONS, FACEBOOK)

Hardcore fans av 2Pac kan nå knive om å slå klørne i et av rapperens mest kjente brev; essayet Is Thug Life Dead?

Ifølge Gold Auctions er det foreløpig høyeste budet på 12 000 dollar.

I tillegg kan man kjøpe 2Pacs håndskrevne tekster til «Wonda Why They Call You B-I-T-C-H» og «Catchin Feelings», samt kontraktene hans for filmene Poetic Justice og Juice og den første kontrakten han skrev som medlem av Digital Underground.

Brevet ble skrevet i et fengsel i New York i 1995 mens Tupac Shakur (som opprinnelig het Lesane Parish Crooks) sonet den kontroversielle straffen for seksuelt overgrep.
 
Fortsetter nedenfor. 

 
Den daværende 24-åringen sendte de fem håndskrevne sidene til britiske Nina Bhadreshwar, som jobbet for Death Row fra 1994 til 1996. Nina skal i etterkant ha hevdet at hun og 2Pac var forlovet.

I brevet, som ifølge CNN tidligere vært har forsøkt solgt for 225 000 dollar, brekker Pac ned sin definisjon av Thug Life. I manifestoet forklarer rapperen at en mann har tre nivåer; «dustkicker» deretter «thug», og hvis han overlever det stadiet så blir han til slutt en «boss playa».

– Jeg startet ikke Thug Life. Jeg personifiserte det, skriver den Harlem-fødte stjernen, som flyttet til California som 17-åring.

– Jeg hadde ikke klart å stanse det selv hvis jeg forsøkte, men i hjertet mitt så har «the thug n*gga» avansert til å bli en Boss Playa. Så nei, Thug Life er ikke død, men i hjertet mitt er det det. Hvis du er skarp så vil du lære av dette.

Tupac skriver at Nina kan bruke essayet som hun vil, og at han ikke gir det «til noen annen publikasjon, ikke engang Time og Rollingstone (sic)».

I et intervju med Alternative Barnsley så sier Nina Bhadreshwar at Death Row-sjef Suge Knight alltid behandlet henne med respekt.

Men hos
Ripoff Report skriver Jeffrey Calhoun at han traff Nina i 1996, og at hun da hevdet at Suge stjal 45 000 dollar fra henne og hun nå trengte hjelp til å komme tilbake til England. Angivelig fryktet hun at ansatte hos Death Row skulle drepe henne.
 
Kort tid før den nevnte fengselsstraffen, så ble 2Pac skutt flere ganger i et studio i Times Square. Året etter at han skrev brevet til Nina så ble han skutt og drept i Las Vegas.  
 
PS: Se første trailer for spillefilmen om 2Pac (Han ligner ganske mye?)
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?