nytt
Politisk party fra Green Day i Oslo Spektrum
Se våre bilder + video!
JANNE MONSEN TVEIT janne@730.no  26. jan 2017 kl. 09.31FacebookTwitterTips en vennSkriv ut


Alle bilder: Robin Bøe (@Robinboee) for 730.no  

Gjenopplev hele konserten via 730s Snapchat - www730no

Green Day kunne i fjor feire 30 år som band, men det er på ingen måte noen avdanka rockere som gjester Oslo Spektrum. Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt, Tré Cool og Jason White (offisielt medlem fra 2012) er like energiske på scenen som de alltid har vært, og har på ingen måte fornyet seg eller forandret uttrykk i 2017. (Det hadde jo bare vært rart.)  

Den kommersielle storhetstiden til Green Day peaket med American Idiot i 2004, en plate som står like sterkt i dag. Og kanskje gjør aktualiteten noe med både band og publikum – det politiske budskapet i de 13 år gamle låtene passer nesten enda bedre til Trump-trusselen enn de gjorde med Bush i sin tid. 

Og Trump får høre det – etter «Holiday» får Billie Joe publikum med på et høylytt «No Trump - No fascicm!»-rop, og etter neste låt proklamerer vokalisten at Donald ikke er hans president. 

Saken fortsetter nedenfor bildene

Green Day har dog flere fiender – mobiltelefoner!

Publikum får høre at punkerne ikke vil se telefonkameraene våre, de vil se ansiktene. Og det er greit, men også litt gjesp. (Er det så ille å ville dokumentere konserten?) 


Se også: Adele kjefter på fan som filmer

Siden American Idiot i 2004 har har East Bay-bandet sluppet fem studioalbum, men det er det store mainstream-gjennombruddet som får skinne mest live, også i 2017. 

Trilogien
 «¡Uno!» «¡Dos!» og «¡Tré!» (2012) får ikke én låt på den 28 låter lange setlisten, og fra American Idiot-oppfølgeren 21st Century Breakdown (2009) hører vi bare vi bare «Know Your Enemy».

(«21 Guns» har over 100 millioner Spotify-streams, men den dropper de.) 

Saken fortsetter nedenfor bildene

Green Day faller heller ikke for fristelsen til å spille heele det nyeste albumet, men deler drypp her og der via tittelsporet « Revolution Radio», «Youngblood», «Forever Now», «Bang Bang», «Still Breathing» og balladen «Ordinary World». 

Fra American Idiot får vi hele 7 spor, deriblant høydepunktene «Jesus of Suburbia», «Boulevard of Broken Dreams», «American Idiot» og «Holiday». Fin-kjedelige «Wake Me Up When September Ends» (også 100 millioner på Spotify) blir oversett til fordel for «Are We The Waiting», «Letterbomb» og «St. Jimmy». 

Showet er fylt til randen av publikumsfrieri, men det funker. 

Saken fortsetter nedenfor bildeneAllerede under første låt («Know Your Enemy») får Green Day besøk av en grønnhåret jente på scenen, som avslutter gjesteopptredenen ved å stagedive.

Noen låter senere får en rå, rødhåret gutt gjøre det samme, men det er ikke alt – senere trenger bandet en ekstra gitarist.

Etter å ha sett seg rundt i publikum kommer en ti år gammel gutt opp på scenen til stor jubel. Og som at ikke det var nok – den dyktige gutten får ta med seg gitaren hjem. 

I tillegg roper Billie Joe at han eeelsker oss på klingende amerikansk-norsk, i tillegg til «Hei», «Tusen takk!» og lignende fraser. Alt til ellevill respons. 

Se video av en av de heldige via 730s Insta: 


Coverbonanza med låter som «Hey Jude» og «Satisfaction» får applaus, men føles overflødig. 28 låter er også litt i meste laget (for å si det mildt), men Green Day får det til å funke, og det norske publikummet ser aldri ut til å få nok. (Bortsett fra når de støtt og stadig kjører på med pyro-smell som får det til å riste i både hjerte, ører. og sjel Plis kul'an med det.) 


Fans som foretrekker den eldste materien får også litt å mimre til. Green Day spiller fire låter fra Dookie (1994), deriblant gjennomsbruddslåten «Basket Case» og «When I Come Around». 

Da de to siste låtene spilles av en ensom Billie Joe på akustisk gitar har det gått to og en halv time, men det føles som under halvparten. Avslutningen blir selvsagt «Good Riddance (Time of Your Life)», og det finnes ikke et menneske i Oslo Spektrum som ikke synger med. 

It's something unpredictable but in the end it's right
I hope you've had the time of your life

Gjenopplev hele konserten via 730s Snapchat - www730no

Se også: Marcus & Martinus var bedre enn Bieber i Oslo Spektrum
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?