nytt
Nord-norsk snikpremiere: – Jeg er sykt inspirert om dagen!
Pop-perle om metaforiske murer.
JANNE MONSEN TVEIT janne@730.no  19. okt 2017 kl. 16.55FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

VI KLARTE IKKE Å BARE VELGE ETT PRESSEBILDE (JO SETRAN)

I morgen slipper Bjarkøy/Harstad-gutten Ruben Markussen sin nye, selvproduserte singel «Walls», men fordi 21-åringen er en raus fyr får du snikpremiere via 730 allerede i kveld. 

«Walls» handler verken om husvegger eller sånne murer Donald Trump maser om, men om de metaforiske murene mennesker gjerne bygger rundt seg selv. 

Se premiere musikkvideoen til «Walls» via Stein Eirik Simonsen: 
PS: Etter midnatt kan du sjekke ut låten via Spotify her.

Hei Ruben! Hva har skjedd i livet ditt siden forrige prat? 


– Hei, 730! ☺ 

– Det har skjedd mye i forhold til musikken min. Jeg bodde jo i Los Angeles første halvdel av 2017, og der borte følte jeg virkelig at jeg kom nærmere et utrykk som jeg føler representerer meg og det jeg ønsker å stå for som artist. I månedene etter jeg kom hjem har det vært en god flyt kreativt og jeg har fått på plass mange låter som er aktuelle for min første EP som skal slippes i 2018. 

Jeg spilte litt rundt i sommer og spesielt gøy var det å åpne BAKgården på «hjemmebane» i Harstad. På åpningsdagen var det Sondre Justad, Alan Walker og meg som spilte så det var en utrolig kul opplevelse!

 

– Nå er det jo en stund si siden jeg sist slapp musikk (januar), og det er nettopp fordi jeg har ønsket å virkelig finne frem til et sound jeg føler er meg. Gjennom alle låtene mine hittil har jeg prøvd å legge fokus på saker jeg personlig brenner for. Mental helse har vært et gjennomgående tema og det er fordi dette er veldig viktig for meg. Jeg opplevde i likhet med mange andre å ha det tungt mentalt når jeg var yngre, men slet med å finne noe eller noen som kunne hjelpe meg ut av det. Jeg har ikke høye tanker om meg selv, men om jeg og musikken min kan være det «noe» som hjelper noen ut av en tung tid så betyr det sjukt mye for meg. 

Saken fortsetter nedenfor

Felt good here might delete it soon tho :pppppp

Et innlegg delt av Ruben (@theartistruben)Hvilke vegger eller murer er det du synger om? 

– «Walls» er en sang som tar opp dette med at vi mennesker ofte bygger opp en mental mur rundt oss. Det vil si at de som ser fra utsiden ikke kan se hva som er innenfor murene, altså hva den personen tenker, føler eller går gjennom. Låten handler om hvordan veggene til slutt kan bli for mye å bære på alene dersom man fortsetter å holde inne for mye.


Hvordan vil du selv beskrive sounden din?– Soundet mitt på det som er ute fra før er veldig variert. Som jeg nevnte i stad har jeg i større grad funnet en helhet i det jeg gir ut. Det er viktig for meg at alt fra det visuelle til det musikalske spiller på lag og det håper jeg vises i min nye musikkvideo. Låtene på den nye EP-en kan nok beskrives som litt mørkere enn det jeg har gitt ut før så jeg er spent på hvordan det blir tatt imot! Når jeg skriver låtene er det først og fremst det å fortelle om mitt liv som er hensikten. Jeg tror det er mange som kan relatere seg til budskapene jeg tar frem, og at det er noen som føler seg styrket av å høre musikken. 

Fortsetter nedenfor

Et innlegg delt av Ruben (@theartistruben)Hva er idéen bak videoen? 


– Idéen bak musikkvideoen fikk jeg allerede når jeg skrev låta. Tanken bak videoen er å presentere noe visuelt vakkert for publikum å se, samtidig som en gjennomgående «historie» som representerer det å gå fra å føle seg på topp, til å havne i bunn. Stein Simonsen som har filmet og klippet den har vært utrolig bra å jobbe med fordi han tok idéen bak videoen veldig kjapt. Vi ønsket ikke nødvendigvis å fortelle en solskinnshistorie med videoen, men noe jeg selv anser som ekte. Hva skjer i tiden fremover? 

– Videre planer for meg nå er å fortsette å jobbe få ut ny musikk. Jeg har en side på hjemmesiden min der man kan registrere seg for å få litt mer innblikk i prosjekter som er på vei og hvordan jeg jobber. Jeg føler meg sykt inspirert om dagen, og mye av grunnen til det er energien jeg får fra folk som hører på musikken min. Jeg har ikke flere titalls millioner som hører på musikken min enda, men jeg har fans som virkelig engasjerer seg i det jeg gjør, og akkurat det gir meg så sykt med pågangsmot til å kjøre på fremover. 

Har du noe ellers på hjertet? 

– Jeg håper den som leser dette gir låten og musikkvideoen en sjanse og at dere får en strålende helg <3
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?