nytt
Avlyste konsert i USA på grunn av norsk Spellemann-nominert gruppe
HEIDI@730.NO 21. feb 2018 kl. 23.15FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

TALIB KWELI (JAVOTTI MEDIA)
 
Onsdagens konsert med Talib Kweli på The Riot Room i Kansas City ble brått avlyst av Brooklyn-rapperen selv. Grunnen er at klubben også har booket Taake, black metal-veteranene fra Bergen som tidligere har fått oppmerksomhet for bruk av rasistisk symbol og kontroversielle uttalelser.

– Mitt ståsted er at konsertlokalet ikke burde ønske å være vertskap for det bandet, sier Talib i en pressemelding.

– Svaret jeg fikk var at lokalet ikke ville velge én side når det kommer til et band som sympatiserer med rasisme og intoleranse - og meg. Jeg syns det er på tide å velge en side. Jeg syns det er forferdelig at The Riot Room nekter å beklage at de booket dette bandet.

Flere andre klubber i USA har avlyst sine Taake-konserter, blant annet (Le) Poisson Rouge i New York, ifølge Newsweek.

King Dude skriver på Facebook at han trekker seg som oppvarmer fra Taake-turnéen - og at han er imot hat. Artisten har tidligere spilt med Death In June og Blood and Sun, som begge har vært anklaget for tekster og symboler som grenser til nynazisme.

Taake-vokalist Hoest alias Ørjan Stedjeberg stilte på scenen i Tyskland med hakekors malt på brystet i 2007. I etterkant skrev han på bandets nettside at de kun gjorde det for å provosere. Hoest beklaget til alle involverte «utenom Untermensch-eieren av klubben, du kan dra og suge en muslim».

I 2011 ble Taake nominert til Spellemannprisen for albumet Noregs vaapen.

På platen synger de blant annet «riket skinner gjennom, uår skam og kristen tid / skjebnesvanger indre strid, til helvete med Muhammed og muhammedanerne / utilgivelige skikker, for det ulmer i etterkrigstid».

Før jul slapp Talib Kweli sitt åttende soloalbum Radio Silence. 42-åringen har med gjester som Anderson .Paak Waka Flocka Flame, Jay Electronica og Rick Ross.
 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?