nytt
2Pac kaller Dr. Dre «skaphomo», disser Jay-Z i håndskrevne notater
Og spår sin egen død.
IDA HELENE post@730.no 05. apr 2018 kl. 01.02FacebookTwitterTips en vennSkriv ut


To måneder etter at 2Pac døde fra skadene påført i drive by-skytingen i Las Vegas, slapp han The Don Killuminati: The 7 Day Theory under navnet Makaveli.

25-åringen, signert til på Death Row, hadde beef med en haug av folk, noe hans originale notater til innsiden av omslaget viser.

Pac kaller blant annet Dr. Dre for en «skaphomo», og takker flere artister sarkastisk, blant andre Jay-Z, Nas, Lil Kim og De La Soul.

Sistnevnte kaller han for «utvaskede bomser», mens New York-duoen Mobb Deep ifølge Pac er «no record selling asses».

Faith Evans, på tidspunktet gift med The Notorious B.I.G., får takk for «sin usikkerhet» og «beat up pussy». (Litt vrient å oversette til norsk.)

Rapperen åpner med å takke Jacques «Haitian Jack» Agnant og Walter «King Tut» Johnson for angrepet i Quad Studios i Times Square på Manhattan i 1994, hvor Pac ble skutt fem ganger. (Han var i studioet for å legge vers på en låt fra Lil Shawn alias Shawn Pen.)
 
2Pacs bombastiske hilsener kom ikke på trykk i plateomslaget, men har dukket frem i lyset i forbindelse med en auksjon som i neste uke starter på 30 000 dollar (ca. 240 000 kroner).

Navnet Makaveli tok han fra den italienske politikeren Niccolo Machiavelli, som forfalsket sin egen død, for så å dukke opp syv dager senere og ta hevn på sine fiender.

Tupac Shakur avslutter sin takkeliste ved å spå sin egen død: 
 
«Exit 2PAC, enter Makaveli.»  


Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?