nytt
Herreløse: Too hot for Frøken Norge
- Vi har gått gjennom mye sammen. Mye bra og mye dårlig, men vi har aldri mista motet. Eller; Vi har nok mista motet til tider, men vi finner det alltid igjen.
gisle@730.no 25. jun 2010 kl. 11.32FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
(TARJEI KROGH)

Den Oslo-baserte rapgruppen Herreløse ryktes å ha både sterke meninger, og utsvevende livsstiler. Vel, det siste gjelder kanskje ikke lenger, selv om de sikkert fortsatt tar seg en fest. Nå feirer de iallefall at de er ute med sin offisielle debut, og vi snakket med Atle alias Atilla Apati.

Dere har holdt på i årevis, men dere er ennå best kjent for de som følger med på den norske undergrunnen. For de som aldri har hørt om Herreløse, hvem er dere?

- I denne omgang består gruppa av Kverulanton, Mister K og meg. Vårt fjerde medlem Frosk har levd et altfor hardt liv de siste årene, og måtte derfor si fra seg ansvaret i å gjøre ferdig debutalbumet for å komme seg på beina. Han er derfor kun med på to tracks på skiva. Alle er fra Oslo. Oslo øst. Opphavsstedene er spredd mellom Hellerud og Hasle.
 
Hvor kan vi ha sett dere før?
 
- Vi er mest kjent fra gjesteopptredener på  Tungtvann- og OnklP-utgivelser, men har en solid fanskare som har fulgt oss gjennom diverse mixtapes. Vi har også en prisbelønt musikkvideo på CV-en, «Rundt og Rundt». Vi er foreløpig signert til oss selv, Herreløse Records, på vegne av Knirckefritt Management og Cracklab Studio.
 
Fortsetter nedenfor.

(TARJEI KROGH)

Hva har skjedd siden dere startet og frem til nå?

- Vi er blitt voksne, først og fremst. Herreløse har gått gjennom mye sammen. Mye bra og mye dårlig, men vi har aldri mista motet. Eller; Vi har nok mista motet til tider, men vi finner det alltid igjen. Denne gangen kommer vi sterkt tilbake med et debutalbum fra en annen verden. Vi har også fått noen sinnssykt flinke musikere på lag og dette har resultert i at vi har blitt et skikkelig band. Trommisen fra trashmetalbandet Haust, gitaristen fra Thunderbolt, og sangerinnen Sunny, kjent fra bandet Jack er med i oppsetningen. Vi har vokst, og det hører man tydelig på musikken.

Er «Gratulerer med da'n» deres offisielle debutsingel?

- Ja, og den er i salg nå. Den er produsert av to up-and-coming-produsenter ved navn Agonist & Manko, og handler om å drite seg ut, enkelt og greit. Låta er selvironisk og handler om noe av det vi har klart å finne på de siste åra. Det skumle er at det er sanne historier alt sammen.
 
Fortsetter nedenfor.

(TARJEI KROGH)

Hva er planen for resten av året?

- Vi jobber med nye låter og finpussing av liveshowet. Forhåpentligvis går det bra med førstesingelen, og da er vi på vei med albumet. Planen for året er enkelt og greit å gi hele Norge bakoversveis. Vi skulle egentlig ha vår neste opptreden på Frøken Norge-sendingene i kveld, men programledelsen mente låta vår var for drøy.

Support Herreløse og få deg en lekker låt: Last ned «Gratulerer med da'n»: iTunes
 
... eller her, hvor du også kan høre den:
 

Du kan også kopiere spilleren til andre nettsteder.

Ønskereprise (fra oss): Kveleruanton fra Herreløse gjester OnklPs skumle 2005-nyklassiker «Noia» (sammen med Sjakk Mats fra Dirty Oppland):Se også: Video: John9 & UncleP, that's what's up!
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
Eide
Flinke fyrer!
jun 27 2010 kl. 12.14
Sisi !
Melinda er vel too hot for Herreløse da:)
jun 28 2010 kl. 11.59
Sisi !
Melinda er vel too hot for Herreløse da:)
jun 28 2010 kl. 11.59
KAE CREW
HLHLHLHLHLHLHLHLHLHLHL Vellfortjent og etterlengta!!! "Gratulerer" til alle fire! +++ HLHLHLHLHLHLHLHLHLHLHL
jun 28 2010 kl. 22.13
Lene Jo
Artig å se/høre.....Gutta fra barneskolen på Hasle :)
jun 29 2010 kl. 10.13
Gitarjåw
tareien svømmetur på frogner bade foreher rokker sokker som du veitru aldri kan få nok av
jul 05 2010 kl. 10.29
hemlig..
Trist det med frogen... :( håper ikke sounden forandrer seg altfor mye... Jeg skjønner ikke att dere sier dette er debutalbumet... Hva med Lavida Loka? Den kom jo i butikken den, eller er ikke mixtapes album?
jul 25 2010 kl. 15.51
 Kommenter denne saken her. (Uten å registrere deg.)
Ditt navn (eller kallenavn)
Din epostadresse (vil aldri vises)
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?